Cova del Tabac. La darrera sortida 2009

27/12/09 | | | |

El dia 13 de desembre CamiNens vam realitzar la sortida per acomiadar el 2009 a la Cova del Tabac. Aquest cop ens vam reunir 10 persones, entre nens i grans, i tot i que el dia es presentava amb pluja, aquesta no va fer acte de presència fins a primera hora de la tarda, quan ja estavem prenent el café.

Ens va sorpendre que, el túnel per passar a l'altra banda del pantà de Camarassa amb cotxe, estigués tapiat, motiu pel qual vam deixar els cotxes a l'altra banda del pantà, i el vam travessar a peu. També ens va sorpendre que les "cases dels guardes" haguessin desaparegut, així com la quantitat de bruticia que tenien acumulada i que els que haviem visitat l'indret a l'estiu haviem observat.

Tot el camí estava molt més ben senyalitzat del que esperavem i acondicionat amb cadenes noves en els llocs que podien presentar alguna dificultat. Va ser molt agradable fer-lo, tant de pujada com de baixada.

Vam arribar a la Cova en el temps previst, aproximadament 1h30'. Una altra sorpresa ens esperava: la emblemàtica Figuera que tapava l'entrada, també havia desaparegut. Ens va saber molt greu que, per promocionar aquesta Cova, s'haguin "carregat" aquest arbre. No ho vam entendre.

Els nens s'ho van passar realment be descobrint i investigant la seva fondaria amb els lots i signant el llibre de visites que hi ha al final de la mateixa. Al migdia dinavem a la Cova i com el temps es començava a tapar es va decidir baixar a l'aparcament sense més demores.

Va ser un día fantàstic. Els nens van disfrutar molt, el temps va acompanyar i el grans vam poder disfrutar d'unes vistes espectaculars i molt bona companyia.